Ислямски терористи за битка в градски условия     

CHARLI 1
За пореден път ислямските екстремисти си позволяват наглост, която не може да бъде толерирана. Извършеното в Париж от тях не е просто терористичен акт,  а нова показна екзекуция в цивилизования свят. Смъртоносно предизвикателство към всеки от нас, нашият начин на живот и ценности.
И на фона на това дори краткото присъствие в ислямистките форуми ни убеждава, че нови пориви за подобни действия зреят и те не са прекършени.
Докога ?
Не е ли време за адекватно противодействие – всеобхватно, силно, организирано и непоколебимо?
Много са мненията изказани и написани по повод събитието в Париж. Част от тях, които са дори официализирани изглеждат странно, елементарно и неадекватно на професионализма, с който убийците извършиха екзекуцията. Не просто се надявам, а вярвам, че това е само в публикациите в СМИ.
Който познава до някъде ислямския екстремизъм и тероризъм знаe, че трябва  да се мисли положително и да се действа адекватно.
Само добре подготвен професионалист за битка в градски условия съзнава, натрениран е и може в движение да избере позиция, за да убие лежащия на улицата ранен полицай по начин, по който видяхме на записа. Тези от нас, които познават дори частично програмите за обучение на ислямски терористи за битка в градски условия ще си спомнят, че в град огън на поражение от близко разстояние и в населено място по тяхната методика се води, когато се позиционираш от страната на бетонно препятствие, за да не те поразят собствените ти рикошети.
Само обучен професионалист по посочените вече методики знае, че не трябва да оставя живи след себе си и довършва жертвите си с кратки редове или единични изстрели в главата за да пести боеприпаси за следващите убийства.
Само изключителен убиец, натрениран до автоматизъм чрез многобройни подготовки другаде, но в избрани или направени нарочно условия имитиращи или пресъздаващи мястото на заплануваната терористична атака, могат да извършат в сърцето на велика европейска страна масовата екзекуция по този начин, да се оттеглят от мястото на престъплението и да прикрият следите си.
От записите ние видяхме хора, които се придвижваха, осигуряваха в двойка, избираха в движение позиция и убиваха по правилата на високо професионалните програми на ударните елитни части на ислямските екстремисти. Не видяхме другите, които обикновено осигуряват ударната група, които са готови за действие, които помагат за осигуряването на „спокойствие” за минутите на убийците и за последващото им скриване. Не видяхме командирите им, но понякога чувахме идеолозите им.
Разбира се френската полиция и служби не са за подценяване, а още по малко и самата Франция. Нови доказателства и факти ще стигнат и до нас чрез СМИ. Сега, обаче, е ясно, че нещо не си пасва. Когато става дума за  високо подготвени професионални убийци с изключително важна за разбиранията им задача и цел – изпълнението на присъда под формата на масова екзекуция и политическо и верско послание към целия свят, е съмнително да се прави връзка с лица, извършили  криминален обир на бензиностанция. От същите методики, които споменахме се знае, че ислямските терористи преди голямата си мисия не рискуват провала й с други действия. Хората, които са подготвени да извършат такава екзекуция обикновено нямат недостиг на средства, подготовка и оборудване.
Но времето ще даде своите  отговори и надявам се действия.

Автор полк. Румян Русев

Read Previous

Уволнението заради затлъстяване невинаги е дискриминация

Read Next

Висш прокурор окончателно е отстранен като частен обвинител срещу организаторите на убийството му

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Most Popular