Хелоуин и уредниците на демократичния ни преход

Автор: Станислав Пандин, психолог
Фотография: Интернет
kids-halloween-costumes-from-aldi
Приучава ли Хелоуин децата към сатанизъм и участие в секти? И дали това са понастоящем същинските проблеми на родната православна църква?
Всичко започна в далечната 1944 година, но това е една друга дълга тема за благотворни разсъждения…
Creative-Crazy-Scary-halloween-pumpkin-carving-Ideas1
Благодарание на земните си васали, рогатият узаконява до голяма степен своя пъклен престол у нас преди почти двадесет и пет лета, включително и с действията си по осъществяване на разкола в Българската православна църква. С появата на силовите групировки в България и след бруталното разграбване, или както е по-популярно да се казва, след реформиращото преразпределение на националните ни блага, започна и процеса на същинското духовно обедняване на нацията. В условията на тотална бедност и налагана духовна нищета, на младите хора бе вменен и необратимия процес на идентификация с господстващата прослойка. Тази „висша“ каста обаче не бе добър пример за подражание, с оглед на престъпната си дейност и първосигнална умствена активност на мнозинството от членовете й. От една страна стоеше желанието на младежите да наподобяват своите престъпни кумири, които безнаказвано потъпкваха закона, но въпреки всичко живееха в лукс и охолство. От друга страна сенчестите структури налагаха безскруполно един първичен и агресивен модел на ежедневен лайфстайл, по абсолютен тертип на сицилианските си колеги, който биде осмислен от младите хора най-вече в акта на перманентното пребиваване в скъпи и долнопробни нощни заведения и клубове. За разлика от италианската действителност обаче, в родните ориенталски кръчми не звучеше стойностна музика и лично аз не намирам някакво катарзистно извисяване благодарение на същата, що се касае до текст, мелодия и последващо емоционално опиянение… Изкушения и страсти – от онези дни, та чак до днес.
Благодарение на всичко това, големият процент от децата и юношите понастоящем, са изключително материалистически ориентирани, т.е. въпросният Хелоуин се възприема само и единствено като част от принципа на удоволствието… и нищо повече! С това си изказване аз манифестирам идеята, че за наше дълбоко съжаление рогатият си е свършил работата доста отдавна назад във времето.
Ами хайде на бас, че наближават дните на Второто пришествие. И колкото по-скоро, толкова по-добре…

Read Previous

БАЕП влезе в режим на ”освежаващ рестарт”

Read Next

Правото на свободно движение на гражданите на ЕС не е безусловно

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Most Popular