Българският бизнес поканен на Варшавската фондова борса

На конференция на 15 юни 2010 г. бе отправено предизвикателство към българските компании да се включат като играч на Варшавската фондова борса (ВФБ). През последните години, особено в условията на глобалната икономическа криза, фондовата борса в полската столица се наложи като лидер в Централна и Източна Европа. Полша в момента е на второ място в Европа по първични публични предлагания. През следващите седмици се очаква на фондовата борса във Варшава да се разиграе една от най-крупните сделки на годината за към 5 милиарда евро – предлагане на акциите на държавния дял на енергийното дружество Tauron.

Как българският бизнес да търгува акциите си на ВФБ, 

какви са предимствата, начина и реда за листване, правните и финансови изисквания – разясниха партньори в най-голямата адвокатска кантора в света – DLA Piper, която има над 65 офиса в 28 държави и разполага с армия от 3500 адвокати. Според годишната класация на Mergermarket, DLA Piper бяха обявени за номер едно през 2009 година в сделките по сливания и придобиване в световен мащаб. Според управляващия партньор на DLA Piper в София Анна Ризова-Клег „България отдавна не е изолиран остров на световната икономическа карта. Независимо от сегашното състояние на пазара, у нас има много компании, за които листването на Варшавската фондова борса е логична следваща стъпка, свързани както с достъп до допълнителен финансов ресурс, така и с укрепване на техния имидж“.
Изпълнителният директор на Първата финансова брокерска къща (ПФБК) Стоян Николов допълни, че „Българският бизнес трябва да вдигне очи и да погледне извън нашите граници. Синергията между най-голямата адвокатска кантора в света – DLA Piper и най-старата брокерска къща у нас – ПБФК може да даде нужния старт и в крайна сметка да тласне нашата икономика напред“.

Всички желаещи да се включат в листването на борсата във Варшава могат да получат пълна информация и съдействие – бизнес, финасове и правна консултация, в офисите на ПБФК и на DLA Piper.

Read Previous

Адвокат Ивайло Ивков: УЕФА е като умален вариант на Европейски съюз

Read Next

Станишев стана патрон на евромагистри

Most Popular