Лесното е правилно

Автор: Петър Бучков
Фотография: Хачик Румян
Публикувана на: 16.09.2012 г.

Двигателят на БАЕП – нейният секретар адвокат Анна Велкова връчва пластика с влюбени охлюви на съдия Александър Арабаджиев за 60-тия му юбилей.
Двигателят на БАЕП – нейният секретар адвокат Анна Велкова връчва пластика с влюбени охлюви на съдия Александър Арабаджиев за 60-тия му юбилей.

С тази крилата фраза на древния философ Лао Дзъ членовете на Българската асоциация за европейско право (БАЕП) поздравиха своя председател Александър Арабаджиев за 60-тия му юбилей (б.а. 18 декември 2009 г.). Тя бе изписана върху пластика с два влюбени охлюва, които са символ на още една доказана мъдрост „Бързай бавно”. 

Автор на изящната пластика е скулпторката Любка Кирилова, която е изключително популярна сред почитателите на изящното изкуство в правните среди – Йордан Соколов и Иван Григоров притежават много нейни работи. Юбилеят на първия ни съдия в Съда на Европейския съюз в Люксембург, съвпадна и с годишнината от създаването на нашата европравна асоциация. Предизвикателствата пред БАЕП стават все по-големи, особено след влизане в сила на Лисабонския договор и идеалите на Стокхолмската програма за превръщане на Европа в територия на свобода, сигурност и правосъдие за гражданите. Специална благодарност бе изказана на списание „Правен свят” за ролята му за разясняване на европравните ценности през изминалата година. За следващата година БАЕП си постави като цел да наблегне на издателска дейност и все по-тясната връзка с родните ни магистрати – да осъзнаят и прилагат пълноценно правата и задълженията си като евромагистрати. 
(Б.а. през ноември 2011 г. пожеланието за създаване на печатно издание на БАЕП се сбъдна с появата на първата книжка на Европейски правен преглед).

Read Previous

Илия Пачолов: Съдебната реформа не се прави от съдиите

Read Next

Юрий Тодоров: Дори да съм измамен, трябва да платя

Most Popular