С отвращение

Автор; НОРЕ
Фотография: bezmoint.tv
Публикувана: 22.06.2014 г.

Дори дзверовете успяват понякога да се единят в името на съвместното им оцеляване!... Пък дори и да се залюбят...
Дори дзверовете успяват понякога да се единят в името на съвместното им оцеляване!… Пък дори и да се залюбят…

Без цензура вижте малката проповед на Люба Кулезич, излъчена в предаването „На светло с Люба Кулезич” в събота -21 юни 2014 г.:
„Буквално не ми се говори, приятели мои. От приказки май вече полза няма. Особено, когато резултатите от трагедия като тази във Варна, в Добрич, и другаде, казват повече от много думи. Сега пак ще търсим виновните, ще сочим причините за ужаса. Незаконната сеч, застроените дерета, бетонираното крайбрежие, непочистените речни корита, затлачените отводнителни съоръжения… Научихме ги наизуст. Знаем ги от години. При всички предишни наводнения и катаклизми въртим все тая плоча за безхаберието на властите, за трупащото се беззаконие и за нашето овчедушие. За нашето смирение и мързел. 

За хитруването ни на дребно. За малодушното ни търпение. За затварянето ни в черупките си. За нашата глупава вяра в измислени месии. За масовото ни изпростяване. За масовия ни отказ от доблест, от гордост и смелост. За това, че благородството и непримиримостта с лъжата се смятат вече за малоумие. За преклонените ни главици пред отявлените разбойници, нахлули в политиката, окупирали бизнеса, изнасилващи Темида. Темида също позорно търпи гаврата със себе си и с престъпниците на най-високи нива в държавата. Нещо повече и нещо по-страшно. И Темида, и всички останали върхушки в нашата поругана държава си разменят услуги по ъглите, подхвърлят си мангизи под масите. Прелъстяват се взаимно, после се удрят в гръб заради поредния жалък интерес. Държат се едни други за гушите, оплели са се в своя долнопробен разврат. Облекли са го в партии. Че и ни карат да им гласуваме! И ние го правим. С отвращение. Но и да не го правим, излиза, че е все тая. Защото ни прекупуват гласовете или направо ни открадват вота като в аферата Костинброд. И понеже и тя минава безнаказано, 

готвят ни Костинброд 2, че и 3… Какво от това, че крещим до прегракване КОЙ?

Кой бил предложил Пеевски? Кой го бил държал? Безсмислен въпрос. Защото Пеевски е само върхът на айсберга. По своему той е невинен. Отдолу в тъмното са всички, които го произведоха. Те се държат един друг в мъртва хватка от интереси и договорки. Тази мръсна политическа поза няма какво друго да роди освен такъв юнак. И сега този юнак държи цялата държава. Така се оказа. Държи дори тези, които го играят бунтари и нови спасители. Държи дори собствените си отрицатели. Чрез други подставени и подменени лица, които държат пък тях. На път е да ни докара банкова криза само, защото пожела банката на банкера си – покровител. Така България се превърна в заложник на хищници, които взаимно си извиват ръцете и взаимно се обезкръвяват. За да ни докарат на власт Пеевски. Пеевски е на власт. Разберете това. И дори го пожалете. Защото и той едва ли е подозирал как се получава на тепсия цяла държава. Сега какво ще прави с нея? Не го ли е шубе, че както изглежда – вече няма кой да го спре? Но нека Пеевски да му мисли, създателите му също. Ами ние, ние какво ще правим?! 

Природното и политическото бедствие у нас съвпаднаха като по чудо. 

И явно това е знак. Знак, че трябва сами да се хванем и да изринем калта, мръсотията и отпадъците от живота си. И от държавата си. Как, а не кой. Сега вече това е въпросът. Дано да го разберем. Ето какво ще гледате днес.

Read Previous

Босилеград без комуникацията с България!?

Read Next

Алчността на продуцентите се препъна в зъболекарите – импресионисти

Most Popular