Напористи младежи се досегнаха до достолепието и битовизмите в Административен съд София – град

DSCN3868
При впечатляващ интерес премина поредният традиционен ден на отворените врати, организиран на 20-ти април 2015 г. в сградата на Административния съд София – град. Прави впечатление големия интерес към работата на най-голямата ни първоинстанционна административно правораздавателна юрисдикция от страна на млади хора с планове да се реализират в правото.
DSCN3890
Специални гости бяха студенти от правния факултет на УНСС, от специалността „Информационни технологии в съдебната администрация“ на Университета по библиотекознание и ученици от 11-ти клас на езиковото училище „ДорисТенеди“. Председателят на АССГ съдия Радостин Радков ги приветства с „Добре дошли“, а като „гидове” към дейността на съда младежите бяха обгрижени от съдиите Любка Стоянова, Весела Андонова, Юлия Тодорова и Николай Ангелов, както и от ръководителите на служби и звена в АССГ. Младите хора проследиха пътя на една жалба от гишето за регистрация до достолепието на процеса в съдебната зала. Запознаха се и с работата на деловодството, регистратурата и отдел „Призовки”. Посетиха и адвокатската стая.
DSCN3872
Освен достолепието на юрисдикцията, напористите младежи усетиха и битовите пространствени затруднения, които са актуални за Административен съд София – град от създаването му през 2007 г. Станаха свидетели как във всяка от шестте съдебни зали се гледат десетки дела. Въпреки ежедневната свръхнатовареност, в почивките всички желаещи от гостите бяха допуснати да се снимат за спомен на местата на съдиите на правораздавателния подиум.
DSCN3895
Като полезно и обогатяващо бе отчетено посещението при отворените врати от преподавателите на младите гости – асистент Илонка Горанова от УНСС, проф. Георги Димитров от УниБит и административния управител на ЧЕСОУ „ДорисТенеди“ д-р Венцислав Димитров.
DSCN3856
 
 

Автор: НОРЕ

Read Previous

Службите газят румънския фонд земеделие APIA за източване на еврофондове

Read Next

Отказът на гейска кръв дискриминация ли е в ЕС

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Most Popular