Внимание с диагнозата остра незатворишкафопатия! 

Чувството за мярка е много важно и при отношението ни към древната мъдрост, че когато една врата ти се затръшне, няколко други ще ти се отворят. За човекът – потеглил в приключението на еволюцията от пещери, землянки и колиби, пристрастяването към обграждане с всевъзможни врати и вратички е не само неестествено, но може да се превърне и в заплаха за здравето и живота му.

Това ни предупреждава изследването и анализът на Д-р Пух Зайков, направени специално по поръчка на Новата реалност: „Внимание с диагнозата  остра незатворишкафопатия!“. Поради фундаменталния му характер го публикуваме и в раздел „Имоти и строителство“.

Според проучването, тази болест се среща почти по цял свят. Води до внезапни и остри болки в главата и дупето. При късмет се изразява само с лек уплах, охлузвания и натъртвания, най-често в областта на черепа, таза и крайниците.

При всички изследвани лица, най-честият симптом е забравяне на някоя вратичка от шкаф, витрина, гардероб, хладилник, та дори на интериорни и блиндирани порти, отворени. Вследствие лицата правят рязко движение и се халосват – най-често еднократно в областта на черепа. В по-редки случаи на заболяването симптомът се изразява в откатен ефект с последователно цапардосване в две срещуположно отворени вратички. 

При навлизане на заболяването в хроничен стадий, нараняванията и охлузванията стават все по-драстични, като не липсват и случаи с летален изход. 

Разпространение на заболяването 

Оказва се, че  почти 90% от хората на Земята, поне веднъж в живота си са страдали от последиците му. 

Според друго проучване е установено, че болестта е силно заразна. Веднъж човешкият мозък получил такава информация – на незатворена врата или шкаф, приема това за нормално и  у много човеци се появява т.нар. хронична незатворишкафопатия, а последствията от това са ясни. При несвоевременно вземане на мерки или отказ от лечение на заболялото лице, хроничната незатворишкафопатия, може да прерастне в остра.

Демографска характеристика 

Любопитен е фактът, че на някои места по света незатворишкафопатията не съществува. Поради липса на врати заболяването не може да се разпространи и местните хора имат изграден естествен имунитет. Но няма гаранция, че при по-продължително и задълбочено общуване със заболяло лице, няма да прихванат  болестта…

При един от изследваните пациенти, намиращ се в  остър стадий на заболяването, наблюдавахме, че никога не затваря веднъж отворени вратички. Ударите в главата са спрели да му правят впечатление, дори когато са толкова силни, че го повалят на земята…. 

Симптоми

Най-честите симптоми за заболяването са: 

– разсеяност

– забравяне

– умора

– стрес

– недоспиване

– влюбване

– бързане 

и др. 

Перфектната балнеологична база за профилактика на незатворишкафопатия

Не пренебрегвайте сериозността на това заболяване и при съмнения не се срамувайте да потърсите помощ при най-близкия незатворишкафопатолог! Ваксина няма, но специалистът ще ви насочи към най-подходящия за вашето амплоа спортен магазин (б.ред. най-добрите са за хокеисти и мотоциклетисти) или балнеологичен център за профилактика.

Автор: Д-р Пух Зайков 

Read Previous

Журналистика с ухание на трева

Read Next

Процесът за смъртта на Милен Цветков приключи революционно

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Most Popular